ΔΔΕ Γρεβενων

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών

Αναζήτηση

16-11-2014 Πραγματοποίηση επιμορφωτικής συνάντησης για τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ02 (Φιλολόγων) με θέμα : «Η διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Α΄ και Β΄ Λυκείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

-------

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ &

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

------

ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ & ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

Γρεβενά, 14-11-2014

Αρ. Πρωτ.:   78

 

Προς : Τους Διευθυντές ΓΕΛ (Ημερήσιων και Εσπερινού), των ΕΠΑΛ του νομού Γρεβενών και των  ΓΕΛ και Λυκειακών τάξεων Νεάπολης, Τσοτυλίου και Πενταλόφου νομού Κοζάνης

 

Κοιν.:

1. Προϊστάμενο Επιστημονικής &   Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Β/θμιας   Εκπ/σης.

2. Δ/ντή Β/θμιας  Εκπ/σης Γρεβενών

3. Δ/ντή Β/θμιας  Εκπ/σης Κοζάνης

ΘΕΜΑ: Πραγματοποίηση επιμορφωτικής συνάντησης για τους εκπαιδευτικούς

του  κλάδου  ΠΕ02  (Φιλολόγων) με θέμα :  «Η διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Α΄ και Β΄ Λυκείου»

ΣΧΕΤ.:  Απόφαση  Φ33/7140, 14-11-2014 Περιφερειακής Δ/ντριας  Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας.

 

 

Παρακαλώ, ενημερώστε τις / τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ02 (φιλολόγους), που υπηρετούν στο σχολείο σας, για τη  διοργάνωση επιμορφωτικής συνάντησης  με θέμα: «Η διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Α΄ και Β΄ Λυκείου».

Σκοπός της επιμορφωτικής συνάντησης είναι αφενός η παρουσίαση των δύο Π.Σ. της διδασκαλίας της Λογοτεχνίας στις δύο τάξεις του Λυκείου (Α΄ και Β΄) και αφετέρου η ανατροφοδότηση των συναδέλφων με εφαρμοσμένες διδακτικές πρακτικές και αξιοποίηση των ΤΠΕ.

Στη συνάντηση  θα συμμετάσχουν οι φιλόλογοι,  οι οποίες/ οι διδάσκουν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στα Λύκεια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΓΕΛ) της Π.Ε. Γρεβενών και της Νεάπολης, Τσοτυλίου και Πενταλόφου της Π.Ε. Κοζάνης.

Στην επιμορφωτική συνάντηση εισηγούνται:

  1. Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων κυρία Βαΐα Αγγέλη, με θέμα: «Παράδοση και Μοντερνισμός στη νεοελληνική ποίηση» (Διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Α΄ Λυκείου).
  2. Η φιλόλογος του ΓΕΛ Νεάπολης κυρία Ελευθερία Τζιόλα, με θέμα: «Το μοιρολόγι της  φώκιας του Αλ. Παπαδιαμάντη: μία διδακτική πρόταση» (Διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Β΄ Λυκείου).
  3. Η φιλόλογος του ΓΕΛ Καρπερού  κυρία Βαΐα Γκούμα, με θέμα: «Διδάσκοντας ποίηση του Οδ. Ελύτη στη Β΄ Λυκείου: μία διδακτική πρόταση» (Διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Β΄ Λυκείου).

Η επιμορφωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, τις ώρες 12.00 - 14.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Πέτρος Σιούλης (Διοικητήριο Γρεβενών).

Οι  Διευθυντές των σχολείων καλούνται να τροποποιήσουν τα προγράμματα των παραπάνω εκπαιδευτικών την παραπάνω ημερομηνία (20-11-2014),  ώστε, κατά το δυνατόν, να μην υπάρχουν απώλειες διδακτικών ωρών.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να  λάβουν  γνώση  της παραπάνω διοργάνωσης ενυπόγραφα.

 

 

Με τιμή

 

Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων (ΠΕ02)

ν. Γρεβενών και Κοζάνης

 

Βαΐα Ε. Αγγέλη