ΔΔΕ Γρεβενων

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών

Αναζήτηση

Σχολικές Δραστηριότητες21-03-2017 Ενημέρωση σχετικά με την έγκριση μαθητικών διαγωνισμών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε & Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ταχ. Δ/νση     : Κ. Ταλιαδούρη Τέρμα

Διοικητήριο «Κ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗΣ»

Τ.Κ. – Πόλη    : 51100 Γρεβενά

Ιστοσελίδα     : http://dide.gre.sch.gr

e-mail             : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τηλέφωνο     : 2462353145

FAX : 2462353161

Γρεβενά, 21-03-2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σχετικά με την έγκριση μαθητικών διαγωνισμών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων».

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γρεβενών ανακοινώνεται ότι η Γενική Δ/νση Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε., οι Δ/νσεις Σπουδών, Προγραμμάτων & Οργάνωσης Π.Ε. & Δ.Ε., η Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης, η Δ/νση Ειδικής Αγωγής και η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους (φορείς, οργανισμούς, υπηρεσίες, ΜΚΟ, Α.Ε.Ι., επιστημονικές ενώσεις, δήμους, υπουργεία, νοσοκομεία, μουσεία, καλλιτέχνες, ιδιώτες, κλπ) που υλοποιούν ή επιθυμούν να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και μαθητικούς διαγωνισμούς στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (Δ.Ε.) (Γενικής, Επαγγελματικής και Ειδικής) τα εξής:

Από το σχολικό έτος 2017-18 και εφεξής, όσοι επιθυμούν να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα δράσεις και μαθητικούς διαγωνισμούς στις σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε. (Γενικής, Επαγγελματικής και Ειδικής) καλούνται να καταθέτουν πλήρη φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση των ανωτέρω δράσεων από 1η Απριλίου έως 31 Ιουλίου του προηγούμενου σχολικού έτους. (π.χ. για προγράμματα, διαγωνισμούς, δράσεις που θα υλοποιηθούν κατά το σχ. έτος 2017-18, η κατάθεση δικαιολογητικών πρέπει να πραγματοποιηθεί από 3 Απριλίου 2017 έως 31 Ιουλίου 2017) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για αιτήματα που αφορούν τη Δ/νση Προγραμμάτων, Σπουδών & Οργάνωσης Π.Ε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για αιτήματα που αφορούν τη Δ/νση Προγραμμάτων, Σπουδών & Οργάνωσης Δ.Ε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για αιτήματα που αφορούν τη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για αιτήματα που αφορούν την Δ/νση Ειδικής Αγωγής  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για αιτήματα που αφορούν τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής

 

ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37

15180, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Αιτήματα κοινά που αφορούν παραπάνω από μία Δ/νση (π.χ. Α/θμια και Β/θμια μαζί) θα πρέπει να αποστέλλονται στη Γενική Δ/νση Σπουδών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

37 15180, ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Απώτερος στόχος είναι η έγκαιρη έγκριση όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαθητικών διαγωνισμών, ώστε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, έχοντας συνολική εικόνα,  να προβαίνουν στον ετήσιο προγραμματισμό της σχολικής τους μονάδας.

 

 

Για τυχόν διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με :

 

Α) τη Δ/νση Σπουδών Προγραμμάτων & Οργάνωσης Π.Ε. του ΥΠΠΕΘ, στα τηλέφωνα 210-3443318, 2103442247 και 210-3443605 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Β) τη Δ/νση Σπουδών Προγραμμάτων & Οργάνωσης Δ.Ε. του ΥΠΠΕΘ, στα τηλέφωνα 210-3443272 και 210-3442242 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Γ) τη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης του ΥΠΠΕΘ, στα τηλέφωνα 210-3442212 και 210-3442231 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Δ) τη Δ/νση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ, στα τηλέφωνα 210-3442190, 210-3442577 και 210-3442194 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Ε) τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ, στα τηλέφωνα 210-3443516 και 210-3442753νκαι στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΣΤ) τη Γενική Δ/νση Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε. του ΥΠΠΕΘ, στα τηλέφωνα 210-3443615 και 210 3442755 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

Ο Δ/ντής Δ.Δ.Ε. Γρεβενών

Κωνσταντίνος Πουτακίδης

 

06-05-2015 Ημερίδα με Θέμα: «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Ανάγκη και παγίδα. Χρήση και Προστασία» στη Δεσκάτη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Ανάγκη και Παγίδα.

Χρήση και Προστασία»

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Δημαρχείο Δεσκάτης Γρεβενών

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ,

ΣΚΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας), ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ‘ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ

 

6:00 - 6:15

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

6:15 – 6:30

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 

 

Συντονισμός: Θεοδωράκη Μαρία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Γρεβενών, Υπεύθυνη Συντονισμού  του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» Δ.Ε. Γρεβενών

6:30 - 6:45

«Κοινωνικό Σχολείο». Ένα Σχολείο για όλους… ….μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, κοινότητα»

Νιάκα Ευγενία, Σχολική Σύμβουλος 1ης εκπ/κης περιφέρειας Π.Ε. Γρεβενών, Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού  του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

6:45 - 7:00

«Πως Προστατευόμαστε από τους Κινδύνους του Διαδικτύου»

Κολοβού Σταυρούλα, Κοινωνική Λειτουργός ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κοζάνης, Πιστοποιημένη στο Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ

7:00 - 7:20

Σύνδεση μέσω skype και απάντηση σε ερωτήματα του κοινού.

Ταξίαρχος Σφακιανάκης Μανώλης, Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

7:20- 7:40

«Ο ρόλος του Σχολείου και των Γόνεων στην Πρόληψη της Διαδικτυακής Εξάρτησης»

Ιορδανίδου Φανή, Κοινωνική Λειτουργός, Κέντρου Πρόληψης Ν. Γρεβενών «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

7:40 - 8:00

Ερωτήσεις – Συζήτηση

Συμπεράσματα – Κλείσιμο Ημερίδας

Χορήγηση βεβαιώσεων παρακολούθησης

 

 

 

07-02-2015 Διεξαγωγή ημερίδας με θέμα τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου στα Γρεβενά

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Π.Ε & Δ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

 

Γρεβενά, 02-02-2015

 

Αρ. Πρωτ.  379

 

Ταχ. Δ/νση     : Κ. Ταλιαδούρη Τέρμα

Διοικητήριο «Κ. ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗΣ»

Τ.Κ. – Πόλη   : 51100 Γρεβενά

Ιστοσελίδα     : http://dide.gre.sch.gr

e-mail            : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Πληροφορίες : Θεοδωράκη Μαρία

Τηλέφωνο     : 2462353145

FAX               : 2462353161

Προς :

Όλα τα σχολεία

 

Κοιν. :

 

 

Θέμα :

«Διεξαγωγή  ημερίδας με θέμα τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου στα Γρεβενά»

Σχετ. :

 

 

Στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο», οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, ο Σ.Κ.Λ.Ε (Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος) και το Κέντρο Πρόληψης Γρεβενών,  διοργανώνουν ημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς στα Γρεβενά, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, από τις 5.00μ.μ. έως τις 8.00 μ,μ.,  στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Γρεβενών, αμφιθέατρο «Νίκος Σούλης»,  με Θέμα: «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Ανάγκη και παγίδα. Χρήση και Προστασία».

Η γνώση των κινδύνων από την αλόγιστη χρήση του διαδικτύου, η συμβολή του σχολείου και της οικογένειας στην πρόληψη αλλά και στην  επιτυχή αντιμετώπιση  περιστατικών που σχετίζονται με την εξάρτηση από το διαδίκτυο, την αποπλάνηση ανηλίκων και το cyberbullying, θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για τους μαθητές ώστε να μη γίνονται εύκολα θύματα αλλά να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με σύνεση. Παρακαλούνται , οι Διευθυντές των Γυμνασίων, Λυκείων, ΕΠΑΛ και ΣΜΕΑΕ του Νομού Γρεβενών να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη διεξαγωγή της ημερίδας.

Η παρουσία  όλων θεωρείται σημαντική για την επιτυχία της ημερίδας.

 

 

Ο Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Γρεβενών

MSc Λιάμπας Θωμάς

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

«ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Ανάγκη και Παγίδα.

Χρήση και Προστασία»

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

 

Αμφιθέατρο  Πέτρος Σούλης

κτίριο Αντιπεριφέρειας Γρεβενών (τέρμα Ταλιαδούρη)

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ,

ΣΚΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας), ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ‘ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’

 

5:00 - 5:15

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

5:15 – 5:30

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

 

 

1η Ενότητα

5:30 – 6:15

Ενημερωνόμαστε για τους κινδύνους και αποκτούμε εφόδια για την αντιμετώπιση τους.

Συντονισμός: Μαλέτσκος Αθανάσιος, Σχολικός Σύμβουλος 2ης εκπ/κης περιφέρειας Π.Ε. Γρεβενών ,  Υπεύθυνος Συντονισμού  του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» Π.Ε. Γρεβενών

5:30 - 5:50

«Κοινωνικό Σχολείο». Ένα Σχολείο για όλους… ….μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, κοινότητα»

Νιάκα Ευγενία, Σχολική Σύμβουλος 1ης εκπ/κης περιφέρειας Π.Ε. Γρεβενών, Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού  του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».

5:50 - 6:10

«Πως Προστατευόμαστε από τους Κινδύνους του Διαδικτύου»

Κολοβού Σταυρούλα, Κοινωνική Λειτουργός ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Κοζάνης, Πιστοποιημένη στο Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ

6:10 - 6:30

Σύνδεση μέσω skype και απάντηση σε ερωτήματα του κοινού.

Ταξίαρχος Σφακιανάκης Μανώλης, Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

6:30 - 6:45

Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

6:45 - 7:00

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

2η Ενότητα

7:00 - 8:00

Διαδυκτιακή Εξαρτήση και Εφηβεία…Ο ρόλος της Οικογένειας και της Σχολικής Κοινότητας.

Συντονισμός: Θεοδωράκη Μαρία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Γρεβενών, Υπεύθυνη Συντονισμού  του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» Δ.Ε. Γρεβενών

7:00 - 7:20

«Ο ρόλος του Σχολείου και των Γόνεων στην Πρόληψη της Διαδικτυακής Εξάρτησης»

Ιορδανίδου Φανή, Κοινωνική Λειτουργός, Κέντρου Πρόληψης Ν. Γρεβενών «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

7:20 - 7:40

«Τι είναι αυτό που ελκύει τους εφήβους στο Διαδίκτυο – Η συμβολή του Κοινωνικού Λειτουργού»

 

Βαβλιάρα Αναστασία, Κοινωνική Λειτουργός σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., Πιστοποιημένη στο Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ, Πρόεδρος Π.Τ ΣΚΛΕ Δυτ.  Μακεδονίας

 

7:40 - 8:00

Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

8:00

Συμπεράσματα – Κλείσιμο Ημερίδας

Χορήγηση βεβαιώσεων παρακολούθησης

 

 

 

15-12-2014 Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις

με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής

για φιλανθρωπικό σκοπό

16/12/2014 - 18:30

 

 

23/12/2014 - 10:30

Κέντρο Πολιτισμού

(Φιλανθρωπικό bazaar με δημιουργίες των σχολικών εικαστικών εργαστηρίων

Ποίηση, χορωδία, μουσική & χορός)

Κλειστό Γυμναστήριο

Αγώνες Αθλοπαιδειάς

(Καλαθοσφαίριση & Πετοσφαίριση Μαθητών των Λυκείων της πόλης)

Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ο Δήμος, Α/θμια Εκπ/ση Γρεβενών, σύλλογος Ελπίδα, Ερυθρός Σταυρός

 

Ο Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Γρεβενών

 

 

Λιάμπας Θωμάς

 

27-11-2014 Οικοτουρισμός και Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Πρόγραμμα)

Κατεβάστε το Πρόγραμμα από εδώ:

Συνημμένα Αρχεία
FileFile size
Download this file (Πρόγραμμα Σεμ Οικοτουρισμ.pdf)Πρόγραμμα Σεμ Οικοτουρισμ.pdf466 Kb
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL