ΔΔΕ Γρεβενων

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών

Αναζήτηση

Ομάδες Εκπαιδευτικών

ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δημιουργήθηκαν τέσσερις Ομάδες Εκπαιδευτικών: Χορωδία, Χορευτικό, Εικαστικό Εργαστήρι, Περιβαλλοντική Ομάδα. Ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν διπλός: πρώτον, να αξιοποιήσουν δημιουργικά οι εκπαιδευτικοί τον ελεύθερο χρόνο τους και δεύτερον, να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές των γνώσεων και των δεξιοτήτων που αποκομίζουν με την υλοποίηση αντίστοιχων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Ομολογώ ότι αυτοί οι στόχοι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι επιτυγχάνονται, γιατί και οι εκπαιδευτικοί απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους σε αυτές τις Ομάδες, αλλά και πολλοί μαθητές συμμετέχουν στα Σχολικά Προγράμματα, καθώς υλοποιούνται πάνω από 80 στην Πρωτοβάθμια και 35 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ένας έμμεσος στόχος που και αυτός φαίνεται ότι επιτυγχάνεται ήταν η τοπική κοινωνία να εισπράξει την πολιτιστική παραγωγή των Ομάδων των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αυτό αποδείχθηκε με την πολύ ωραία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στις 18-12-2012 στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου μας, η οποία είχε και κοινωνικό σκοπό, καθώς συγκεντρώθηκαν 3546 € για τις ανάγκες του συλλόγου Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης ΕΛΠΙΔΑ. Παράλληλα στη Χορωδία και στο Εικαστικό Εργαστήρι συμμετέχουν και αρκετοί συμπολίτες μας, κυρίως συγγενείς εκπαιδευτικών ή γονείς μαθητών στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Η Διεύθυνσή μας επιπλέον δημιούργησε τρεις αθλητικές Ομάδες: Καλαθοσφαίρισης, Ποδοσφαίρου και Πετοσφαίρισης. Από αυτές μέχρι στιγμής δραστηριοποιήθηκε μόνον η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης η οποία στις 20-12-2012 αγωνίστηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας για τον για τον ίδιο κοινωνικό σκοπό που αναφέρθηκε παραπάνω. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα δραστηριοποιηθούν και οι άλλες δύο αθλητικές Ομάδες.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να δείτε τα μέλη των Ομάδων.

Συνημμένα Αρχεία
FileFile size
Download this file (Teams.pdf)Teams.pdf207 Kb