ΔΔΕ Γρεβενων

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών

Αναζήτηση

Η Ταυτότητά μας

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ υπάγεται στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και συγκεκριμένα στον ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Συνεργαζόμαστε με το ΤΜΗΜΑ Β΄ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ Δ΄ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και κύριος στόχος μας είναι:

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Comenius, Leonardo Da Vinci και e-Τwinning). Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των Σχολικών Προγραμμάτων υπάρχει η σχετική εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. στην οποία μπορεί να ανατρέξει όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες (δες ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ).

Άλλες δραστηριότητες του Γραφείου μας:

• Συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων (ΣΣΝ) της Διεύθυνσής μας και με το Κέντρο Πρόληψης Γρεβενών ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σε Θέματα Αγωγής Υγείας (ενημέρωση Σχολικών Μονάδων, Σεμινάρια, Εκδηλώσεις κ.α.)

• Συνεργασία με Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) σε Περιβαλλοντικά θέματα (επισκέψεις Σχολείων, Σεμινάρια, Εκδηλώσεις κ.ά.)

• Συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. (Βιβλιοθήκες, Αρχεία, Μουσεία, Θέατρα, Ωδεία κ.α.) για Πολιτιστικά Θέματα

• Με τους Τοπικούς φορείς Π.Ε. Γρεβενών και Δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης για την υλοποίηση εκδηλώσεων και σεμιναρίων.

Τέλος φέτος για πρώτη φορά οργανώσαμε σε συνεργασία και το αντίστοιχο Γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πολιτιστικές και Αθλητικές Ομάδες Εκπαιδευτικών με στόχο το τρίπτυχο: Δράση – Δημιουργικότητα, Αλληλεγγύη, Εθελοντισμός(δες Ομάδες Εκπαιδευτικών).

 

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων

Στέργιος Πουρνάρας